tirsdag den 25. oktober 2016

Anmeldelse af "Trigger Warning" af Neil Gaiman


Stjerner: 5/6
Forlag: Headline Publishing Group

Antal sider: 352
Sprog Engelsk


Vi kender alle til de der små ting, der kan udløse den største frygt hos en. Nogle er skrækslagene for edderkopper, andre for klovne og nogle helt tredje har måske en frygt for at gå gennem skoven når det er mørkt. Neil Gaiman har med denne bog samlet forskellige historier, der hver især indeholder dele, der kan udløse minder og tanker om ens største frygt.

"Trigger Warning" er en rigtig Halloween-bog. Den indeholder både lange fortællinger og historier, der kun fylder en halv side. Der bliver også eksperimenteret med mange forskellige måder at skrive og opstille teksterne på. Selvom nogle af historierne ikke er lange, så har Neil Gaiman stadig et kæmpe talent for, at kunne give en kuldegys. Nogle påvirkede mig mere end andre, men som der også står i bogens introduktion, så har vi alle nogle ting der kan udløse en eller anden form for frygt.

En ting er ihvertfald sikkert. Bogen er fyldt med et dystert mørke. Den indeholder spøgelseshistorier, eventyr, poesi osv. Jo længere man når ind i novellesamlingen, jo mere får man lyst til at trække sit tæppe tæt omkring sig. Bogen er fyldt med en stemning af gys og gru og kulde. Det føles næsten som om at man kan fornemme en kold vind og man kan høre bladenes raslen, når man åbner op for bogen.

Jeg kan helt klart anbefale denne bog, som en rigtig oktober-bog. Man kommer helt klart i den rette stemning til Halloween.

2 kommentarer:

  1. Jeg er helt enig med den! En perfekt efterårsbog! <3

    SvarSlet
  2. Virkeligt godt tip - den må jeg da læse til næste efterårs-readathon :-)


    Mvh.
    Den lille Bogblog

    SvarSlet