tirsdag den 2. juni 2020

Anmeldelse af Stjernens time af Clarice Lispector

Sponsoreret indlæg - Alle meninger i denne anmeldelse er mine egne

Stjerner: 4/6
Forlag: Gyldendal

Antal sider: 160
Sprog Dansk

Et hastigt glimt af den unge Macabéa på gaden i Rio de Janeiro er nok til at forfatteren Rodrigo S.M. bliver besat. Han kredser om hendes skikkelse og historie og forsøger at indfange og fortælle om hendes usynlige liv i den store millionby.

Sikke en fin og fascinerende lille historie. Den kræver sin koncentration, for at følge med i forfatterens tanker, men samtidig er den også så smukt skrevet. Der er noget specielt ved at få et indblik i denne unge piges liv. Hendes liv er ikke særlig speciel i forhold til andres, men alligevel bliver man draget af hendes historie og den måde, hun bliver beskrevet på.

Det er en kort fortælling og jeg kan forestille mig, at man får mest ud af den, hvis man sætter sig med den på et tidspunkt, hvor man har god tid til at flyde ind i historien. Det er ikke fordi, det er en historie, der skubber en bag over af begejstring eller overraskelse, men der er noget ved teksten og historien, der gør at man husker den og tænker tilbage på den. Det er en vellykket og smuk lille historie, som helst ikke skal gå i glemmebogen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar