torsdag den 4. juni 2020

Anmeldelse af Den nordiske mands hævn af Sofie Jama

Sponsoreret indlæg - Alle meninger i denne anmeldelse er mine egne
Stjerner: 2/6
Forlag: Politikens Forlag

Antal sider: 432
Sprog Dansk


Sara er en dygtig muslimsk læge. En dag ser hun på gaden en fremmed mand tabe sine nøgler, da han balancerer sine indkøb og sin cykel. Hun samler nøglerne op og følger efter ham for at give ham den tilbage, men noget får hende til at tøve. Hun står på gaden med mandens nøgler i hånden og ser ham opdage, at de er væk.

Bogen berører rigtig mange forskellige emner, som er super relevante og man kan tydeligt mærke, hvordan forfatteren brænder for at få fortalt om dem. Jeg kan sagtens se potentialet i alle emnerne og vinklerne, som bogen indeholder, men jeg har samtidig også utrolig svært ved at finde hoved og hale i dem alle sammen. Det er som om, der skal siges så meget om emnerne, så man til sidst render vild i det hele og bliver helt ør i hovedet af at skulle læse alle de tanker og forklaringer, som er skrevet. Jeg ville sådan ønske, at fortællingen var skåret mere ind til benet og på den måde måske kun blev halvt så lang.

Jeg synes virkelig, at historien har potentiale, men det hele forsvinder på en eller anden måde, fordi fortællingen oversvømmes af informationer og holdninger. Derudover var krimiplottet efter min smag alt for overdrevet og urealistisk. Ikke så meget selve handlingen men mere karaktererne, der skulle opklare det hele, og derfor stod jeg hurtigt af, når man skulle følge politiet og deres opklaring.

Den nordiske mands hævn er en bog fyldt med potentiale, men den skulle have været mere skarp. I stedet drukner fortællingen i alt for meget fyld.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar