torsdag den 19. marts 2020

Anmeldelse af Leksikon om lys og mørke af Simon Stranger


Sponsoreret indlæg - Alle meninger i denne anmeldelse er mine egne
Stjerner: 5/6
Forlag: Politikens Forlag

Antal sider: 348
Sprog Dansk


Da Simon Stranger finder ud af, at hans kones familie har boet i den berygtede Rinnan-bandes hus, vælger han at gå på jagt i historien for at genfortælle både de døde og de levendes liv, så de for eftertiden fortsat vil blive husket. Vi følger Komissar-familien og den berygtede Rinnan-bande, hvor vi hører om ydmygelse, overlevelse og sammenhold.

Bogens titel beskriver ret godt konceptet for historien. Den er sat op som et leksikon fra A-Å, hvilket giver en helt anderledes læseoplevelse og gør på en måde fortællingen mere tankevækkende og følsom. Det gør dog også, at man lige skal vænne sig til fortællestilen men herefter, så flyder man nemt og hurtigt ind i historien. Historien veksler mellem at være poetisk og meget handlingspræget, hvilket gør overgangene i de forskellige personers fortællinger virkelig fine og er med til at vise de forskellige personligheder i bogen.

Historien om Rinnan-banden er virkelig barsk, og det er slet ikke til at forstå, at nogle har været så kyniske. Det er hårdt at læse om disse personligheder velvidende, at det er virkelige hændelser. Simon Strangers beskrivelser er utroligt maleriske, og derfor lever man sig hurtigt ind i historien. Karaktererne står skarpe og man føler med Komissar-familien og føler foragt mod Rinnan-banden. Hele følelses registret bliver sat i gang mens man læser.

"Leksikon om lys og mørke" er en roman, der sætter følelserne i gang og udfordrer ens læsning på en ny og spændende måde.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar