tirsdag den 11. juni 2019

Anmeldelse af Normale Mennesker af Sally Rooney

Sponsoreret indlæg - Alle meninger i denne anmeldelse er mine egne
Stjerner: 6/6
Forlag: Rosinante & Co

Antal sider: 288
Sprog Dansk


Normale Mennesker handler om Connell og Marianne, der lever hver deres liv. Connell er populær i gymnasiet mens Marianne bliver holdt udenfor i fællesskabet. Selvom Connell og Marianne ikke har noget tilfælles, finder de en kærlighed til hinanden, der varer i mange år og får stor betydning i deres videre færd i livet.

Fra første side bliver man fanget af denne kærlighedshistorie. Sally Rooney skriver enkelt og præcist, hvilket er så utroligt befriende at læse. Sproget er med til at gøre historien mere virkelig, ægte og rørende på samme tid.

Rooney formår at skrive om emner som kærlighed, ungdom, venskab på en måde, så det ikke kan sammenlignes med Young Adult eller en ungdomsroman. Hendes tilgang til disse emner virker utrolig let og frisk og det er en fryd at læse.

Jeg er fuldstændig enig med de andre medier, der udnævner Normale Mennesker til at blive en klassiker, for det er lige nøjagtigt sådan en følelse, jeg havde i kroppen, da jeg vendte den sidste side i bogen.

4 kommentarer:

 1. Har hørt meget godt om Sally Rooney. Vil rigtig gerne snart læse noget af Rooney, og denne her lyder da rigtig god :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kan ihvertfald anbefales! :)

   Slet
 2. I går ville jeg blot læse første kapitel af normale mennesker, bare lige for at tjekke om skrivestilen er ligeså lækker som i samtaler med venner. Da jeg så havde læst halvdelen af bogen, måtte jeg tvinge mig selv i seng. Hold nu op hende Rooney er amazeballs.

  SvarSlet