mandag den 2. juli 2018

Anmeldelse af "Salamanderens hjerte" af Lene Kaaberbøl


Stjerner: 4/6
Forlag: Alvilda

Antal sider: 128
Sprog Dansk

Samtidig med at byen Heatherfield er lagt ned af en masse strømsvigt, flytter den unge Danny Nova ind ved siden af Will. Danny med de elektriske blå øjne er fyldt med en masse energi og tiltrækkes i høj grad af Will. Men noget er galt og Will og de andre piger fra W.I.T.C.H må opklare, hvad det er.

Siden jeg var ung teenager har jeg elsket at læse om W.I.T.C.H-pigerne, deres dagligdag i byen Heatherfield og om deres kampe mod væsner fra andre verdender. Det er derfor et helt fantastisk gensyn med de 5 piger, og jeg blev med det samme suget ind i universet endnu engang.

Handlingen er så fint delt op i Will's dagligdags problemer med skolen, sin mor og drenge og i når de 5 piger må forvandle sig til hekse, for at redde de forskellige verdener, der er truet af forskellig ondskab. Jeg nyder at læse om begge dele og der danner sig meget skarpe billeder i mit hoved, når jeg vender side efter side i bogen.

Jeg læste troligt hvert eneste W.I.T.C.H-blad hver uge, når de udkom. Siden da har jeg også lånt tegneserierne på biblioteket, så det er blevet til et par genlæsninger. Jeg kender derfor bogens univers ret godt og jeg har derfor ikke svært ved, at sætte mig ind i pigernes forskellige problematikker. Jeg kan dog være en smule bange for, at dem der ikke er vokset op med tegneserierne kan have svært ved at sætte sig ind i de problemer, der blev skabt dengang. Lene Kaaberbøl er dog rigtig god til kort at opsummere forskellige forløb fra tegneserierne, så i min optik burde det ikke forhindre nogen i at læse bogen.

Jeg kunne forestille mig at disse bøger er til de unge mennesker, der godt kan lide at læse om hverdagen og dagligdags problemer og som gerne skal udfordres lidt med en smule fantasy. Bogen er lige til at gå til og nem at læse for den lidt erfarne unge læser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar