mandag den 25. juni 2018

Anmeldelse af "Under overfladen" af Claus Lohman


Sponsoreret indlæg - Alle meninger i denne anmeldelse er mine egne


Stjerner: 4/6
Forlag: Forlaget Aronsen

Antal sider: 340
Sprog Dansk

Da to dykkere pludselig dør under mystiske omstændigheder er det op til virologen Martin Henderson at opklare mysteriet og skabe en vaccine. Da han under opklaringen møder den arkæologstuderende freelancejournalist Emma Fitzgerald, som har adgang til vigtige informationer, viser det sig, at alt ikke er som Martin Henderson har troet.

Under Overfalden er både en spændings- og krimiroman samtidig med at den også indeholder mange videnskabelige elementer. Det gælder om at holde tungen lige i munden når epidemier og vacciner beskrives. Det gør dog ikke spor, da det er rigtig spændende læsestof, der bliver formidlet på en måde, så det er forholdsvist nemt at finde ud af.

Jeg kan rigtig godt lide både Martin og Emma, der er denne bogs hovedpersoner. De virker utroligt ægte og troværdige, og man både holder vejret og føler sammen med dem gennem hele historiens forløb. Der bliver brugt en del tid på, at opbygge karaktererne i historien men dette virker ikke som en stopklods for historien. Det er rart at lære sine hovedpersoner at kende, og det kommer med garanti også læseren til gode i de følgende bøger om Martin Henderson og Emma Fitzgerald.

Hele historien er rigtig godt sammensat og alle løse tråde bliver til sidst samlet op på fineste vis. Min eneste lille kommentar til slutningen er, at den for min skyld godt måtte være stoppet et par kapitler tidligere. Der var jeg helt tilfreds med handlingens forløb og slutning. Det sidste gjorde ikke noget vildt for mig men det gør den måske, når historien fortsætter i næste bog i serien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar