fredag den 1. juni 2018

Anmeldelse af "Lige nu er jeg her" af Isabelle Ståhl


Sponsoreret indlæg - Alle meninger i denne anmeldelse er mine egne

Stjerner: 4/6
Forlag: Politikens Forlag

Antal sider: 288
Sprog Dansk

Elise studerer på universitetet og dater på Tinder. Hver gang hun har den mindste smule tid sidder hun og swiper fyre til højre og venstre i Tinder-app'en på jagt efter den næste flirt og det næste eventyr. På studiet går den søde og flotte Victor, der har styr på sit liv. Elise er tiltrukket af ham og det lykkes hende også at komme tæt på ham og blive hans kæreste. Men det er svært for Elise at falde til ro. Hun føler sig ikke hjemme og bliver mere og mere rastløs.

"Lige nu er jeg her" viser et samtidsbillede, som giver et indblik i den livsstil man ofte har indtrykket af, at mange unge mennesker lever. Handlingens høje puls giver læseren mange indtryk, som man skal forholde sig til. Der er mange valg at tage men hvilket er det rigtige. Går man glip af noget, hvis man vælger en retning frem for en anden?

Selvom Elise kan virke ekstrem i sine valg, tanker og handlinger, så kan jeg godt følge hendes rastløshed. I denne tid hvor man hele tiden har mulighed for at være online, kan det være svært for nogle at hvile i sig selv. Der er hele tiden en facade der skal opretholdes og begivenheder man skal holde øje med. Man kan følge med i andres liv, der selvfølgelig bliver sat helt perfekt op på de sociale medier og man ønsker selv inderligt, at leve det samme luksuriøse liv. Derfor er det umuligt at sige nej til mennesker og oplevelser, for det kunne jo være, at denne person eller denne oplevelse er det der gør, at ens liv er bedre og mere eventyrfyldt end ens Facebook-venners.

Selvom Elise er alle de steder, hvor det sker og har flere hundrede Facebook-venner, så har hun aldrig følt sig mere ensom end hun gør nu. Da hun endelig finder kærligheden og trygheden, så er det alligevel ikke godt nok. Man bliver aldrig tilfreds.

Bogen gjorde mig helt svimmel med sit tempo og satte mange tanker i gang. Jeg kunne ikke lade være med at blive dybt irriteret på Elise, for hvorfor kan hun ikke bare nyde livet og tage den med ro? "Lige nu er jeg her" er en rigtig god bog, der giver et godt billede af nutiden og, hvor svært det kan være, at forholde sig til ens fysiske og online verden og skille virkelighed og facade fra hinanden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar