mandag den 5. marts 2018

Anmeldelse af "Sfinksens datter" af Asger Albjerg


Sponsoreret indlæg - Alle meninger i denne anmeldelse er mine egne

Stjerner: 4/6
Forlag: Byens Forlag

Antal sider: 397
Sprog Dansk

Amina er forsker og på vej til at knække koden til evig ungdom. Der er mange der gerne vil have fingrene i hendes forskning og derfor bliver Amina rodet ind i flere nervepirrende episoder. Hun må løbe gennem Københavns gader og flygte ned af bjerge i Kroatien for at bevare sine hemmeligheder og sit eget liv.

"Sfinksens datter" starter rigtig godt. Asger Albjerg tager sig god tid til at sætte rammen for fortællingen og får beskrevet omgivelserne på en måde, så man giver sig helt hen til historien. Jeg levede mig ind i historien og var rigtig spændt på, at selve handlingen for alvor skulle gå i gang.

Man er ligeledes heller ikke i tvivl om, at detaljerne i historien er i orden. Man finder mange spændende beskrivelser af forskellige former for forskning og får et indblik i forskellige historiske forløb. Beskrivelserne af Aminas forskning omkring evig ungdom er beskrevet på en måde, så man skulle tro, det var ægte og alligevel er det så let at forstå. På den måde virker "Sfinksens datter" ret troværdig.

Mit eneste problem med denne historie er, at der til min smag er alt for mange sideløbende historier. Der bygges så meget op for at gøre det hele rigtig spændende og mere interessant. Men for mig gør det bare det hele en anelse uoverskuelig og utrolig usandsynligt. Det ærgrer mig lidt, at der ikke kun var en enkelt historie at holde styr på. Det ville for mig have gjort historien mere ægte.

Når det så er sagt, så er jeg ret begejstret over, hvor realistisk Amina er beskrevet til sidst. Noget der altid har undret mig, når jeg læser spændings-bøger, er hvor meget disse personer kan holde til psykisk. Her mener jeg, at forfatteren til "Sfinksens datter" har skabt realistiske og fangende beskrivelser af, menneskets psyke når det udsættes for et enormt pres.

Kort fortalt kan jeg derfor sige, at "Sfinksens datter" har meget at byde på. Den har et fangende sprog og en spændende handling, der dog kunne have fungeret endnu bedre, hvis der var sat mere fokus på en enkelt retning. Jeg vil dog stadig anbefale bogen til en, der leder efter en spændende bog, da den indeholder nogle gode vinkler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar