tirsdag den 14. november 2017

Bogforum 2017

Årets Bogforum er netop overstået. Jeg oplevede den i år på en helt ny måde. Normalt tager jeg af sted hele weekenden med min veninde Xenia. Vi booker et hotelværelse og planlægger programmet for weekenden ned til mindste detalje. Hvert minut kan være planlagt, så vi kan nå det hele.

I år tog jeg af sted til Bogforum med mit arbejde. Vi kørte med hele to busser, der var fyldt med bogglade mennesker, der alle glædede sig til hver deres lille ting. Da vi nåede til Bellacentret, steg jeg ud af bussen og bevægede mig alene rundt til alle standene. Jeg havde planlagt en smule hjemmefra, så jeg havde en lille ide om, hvad jeg ville se, men der var helt klart plads til, at jeg kunne falde over foredrag eller signeringer.

Jeg vidste fra starten, at jeg ville se Torben Munksgaard, der blev interviewet af Jarl Friis Mikkelsen. Man kunne tydeligt mærke, at de havde en god kemi sammen. Jarl Friis Mikkelsen spurgte interesseret ind til Torben Munksgaards seneste bog "Muren" og Torben fortalte meget levende og med et glimt i øjet omkring sine tanker bag fortællingen.

Arnold Busck var så søde, at sende mig en billet til Bogforum og give mig den fineste goodiebag. Da jeg hentede den ved deres stand opdagede jeg, at Lisbeth Dahl ville komme senere og signere sin bog. Jeg satte et kryds ud for tidspunktet, for den bog skulle jeg selvfølgelig have til min samling. Derudover kunne man også afprøve forskellige spil ved Arnold Buscks stand. Det fungerede helt perfekt, at man kunne prøve spillene, da man fik pulsen op og smil på læben. Jeg er slet ikke i tvivl om, at spillet Dobble-spillet skal på min ønskeliste.

Tine Høeg blev dette års debutantpris-vinder med sin bog "Nye rejsende". Jeg blev ret nysgerrig, da jeg opdagede, at bogen er sat op i prosaform. Det er normalt ikke noget der tiltaler mig, men denne bog var alligevel lidt dragende. Jeg købte derfor bogen og fik den signeret. Jeg har allerede fået af vide fra andre, at den skulle være en noget så god.

Om lørdagen tog jeg endnu engang til Bogforum. Denne gang var det med Xenia og hendes skønne dreng Tristan. Vi fik lagt en plan i bilen og var derfor fuldstændig klar, da vi ankom til Bellacentret. Vi tog forbi Peter Madsen og Sissel Boe, der signerede og tegnede i Troldeliv-bøgerne. Peter Madsen tegnede de sødeste små trolde i bøgerne, som Tristan havde fået. Jeg glædede mig selv utrolig meget til at se Maren Uthaug. Jeg elsker hendes tegninger men har endnu til gode at læse hendes bøger. Heldigvis fik jeg signeret en bog af hende, så nu har jeg ikke flere undskyldninger. Bogen skal læses!

Jeg tog også forbi Batzer og Co's stand, da jeg kunne se, at Jón Kalman Stefansson skulle signere. Jeg har fået anbefalet  hans bog "Sommerlys og så kommer natten", så jeg synes at dette var en oplagt mulighed for at få den købt og læst.

Efter to lange Bogforum-dage tog jeg hjem med et summende hoved. Jeg glæder mig utrolig meget til at få læst de bøger, jeg fik købt. Bogforum er et perfekt sted til at opdage nye forfatterskaber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar