mandag den 27. november 2017

Anmeldelse af "olsen Banden for evigt" af John Lindskog


Sponsoreret indlæg - Alle meninger i denne anmeldelse er mine egne

Stjerner: 4/6
Forlag: People's press

Antal sider: 192
Sprog Dansk

I denne bog fortæller nu afdøde John Lindskog om Olsen Banden-filmene, skuespillerne og de medvirkende. Man får et indblik i, hvor mange der var ansat i filmproduktionen og hvilke tanker, der blev gjort under filmoptagelserne.

Bogen er virkelig flot illustreret og der er blevet fokuseret rigtig meget på at placere billederne, så der ikke er nogle linjer, der skiller billederne. Det er en fantastisk bog til dem, der er fan af Olsen Banden. Jeg nød selv meget at bladre i bogen og kigge på de flotte billeder.

Det skinner tydeligt igennem teksten, at John Linskog havde et helt specielt forhold til filmene og til skuespillerne. Han fortæller kærligt om dem og deres personligheder. Han nævner sjove episoder under filmene og kommer med underholdende citater. Man mærker især hans gode venskab med Poul Bundgaard, som får lov til at fylde meget i bogen.

Bogen er delt op som en masse små artikler, der kommer ind på forskellige emner omkring filmen. Det er en god og enkel måde, der gør bogen let at overskue og man føler hele tiden, at man lige kan læse et ekstra kapitel.

Det eneste jeg kan sætte en finger på omkring bogen er dens layout. Det virker som om, at den sidste redigering har været ret hurtig. Tekstspalterne er af og til blevet placeret lidt forskudt og der er flere steder større felter med hvide huller omkring, hvor der sagtens kunne have været noget tekst. Det er lidt ærgerligt nu, hvor det er forfatterens sidste bog om Olsen Banden.

Sidst i bogen er der tilføjet et efterord af Peer Kaae til minde om John Lindskog. Denne detalje er simpelthen sådan en fin tilføjelse. Efterordet giver en et smil på læben, da man virkelig fornemmer, hvor meget Olsen Banden og menneskene bag filmene betød for forfatteren.

Bogen er perfekt til dig, der nyder at læse om de gamle danske skuespillere eller om dansk filmproduktion. Bogen er simpelthen en kæmpe nostalgi-bombe!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar