mandag den 20. november 2017

Anmeldelse af "Bjørneby" af Fredrik Backman


Sponsoreret indlæg - Alle meninger i denne anmeldelse er mine egne

Stjerner: 5/6
Forlag: People's press

Antal sider: 456
Sprog Dansk

Bogen handler om en by, hvor storhedstiden er ved at falme. Folk mangler arbejde, supermarkederne lukker og gymnasiet rykker til byen ved siden af. Der er dog én ting, som byen stadig kan finde ud af og som kan samle alle: ishockey!

Med ishockey som udgangspunkt følger man forskellige personer, der bor i byen. Der er ishockey-stjernen, den gamle slidte træner, den nye populære træner, ishockey-chefens datter osv. Hvis man vil være en del af fællesskabet i byen, så skal man have en holdning til ishockey og man skal støtte op om holdet.

Man kan slet ikke sammenligne denne bog med forfatterens tidligere bøger. Humoren og sarkasmen er væk og de karikerede hovedpersoner er forsvundet. Men hans kritiske sans og moralen er bestemt ikke forsvundet.

Bogen starter lidt langsomt ud med at introducere byen, dens karakterer og ishockey-reglerne. Det kan være lidt svært, at regne ud, hvad man skal bruge alt dette til. Man overvejer lidt, hvornår handlingen vil gå rigtigt i gang. Men det er vigtigt at være tålmodig, for der er et formål med opbygningen.

Fredrik Backman gør det klart i starten af fortællingen, at der vil ske noget vildt. Jeg vidste derfor, at der nok skulle ske noget i løbet af bogen. Jeg kan dog godt se, at det for nogle kan virke som om, man skal vente i lang tid før man når hen til hele formålet og ideen med bogen. Men formålet er så relevant og spændende og skræmmende, så jeg kan kun anbefale at man bliver ved med at læse!

Da jeg forstod bogens plot, gav det mig gåsehud. Det er sådan et vigtigt emne, som Fredrik Backman så tydeligt får beskrevet. For hvor langt vil man gå for at være en del af fællesskabet? Det spørgsmål vil jeg slutte af med og derefter sige, at jeg kan klart anbefale denne bog.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar