mandag den 30. marts 2015

Anmeldelse af "Thulesagen" af Poul Brink


Stjerner: 4/6
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Antal sider: 341
Sprog Dansk

"Thulesagen" handler om tidspunktet, hvor det kommer frem at den danske statsminister i 1957 havde givet USA lov til at placere atomvåben på Grønland. Ikke nok med det, styrter et amerikansk bombefly med 4 brintbomber ned på havisen nær den amerikanske militærbase Thule på Grønland, hvorefter Thulearbejderne bliver sat til at rydde op efter disse bomber.

Bogen er fortalt ud fra journalisten Poul Brinks egen synsvinkel. Han brugte flere år på at få alle sandhederne frem i lyset og gjorde den danske befolkning opmærksom på, at det ikke er alt vi som danske statsborgere får at vide.

Dette var nok ikke en bog jeg selv ville have valgt at lægge i indkøbskurven men alligevel lokkede bagsideteksten mig til at begynde læsningen. Poul Brink formår ved hjælp af sin personlige indgangsvinkel at gøre bogen utroligt spændende og man føler lidt man er til stede i situationen.

Det er nemt at følge med selvom bogen handler om politik. Der er så mange spændende aspekter i denne bog. Ligefra at den danske statsminister har løjet til at danske arbejdere muligvis er blevet forgiftet af brintbomberne.

Den 9. april har filmen "Idealisten" premiere i de danske biografer og filmen er baseret på denne bog. Bogen er også skrevet på en måde så den egner sig rigtig godt til en film. Man ser historien ud fra Poul Brink og på den måde mærker man en masse følelser og stemninger som man ikke ville kunne føle på samme måde, hvis bogen var skrevet med en objektiv synsvinkel.

Alt i alt er "Thulesagen" en spændende bog. Det er måske et tungt emne men den personlige synsvinkel gør det spændende og overskueligt at følge med.

(Sponsoreret indlæg)

(Bogen er anmeldt for Lindhardt & Ringhof. Alle meninger i denne anmeldelse er mine egne.)

1 kommentar:

  1. Et utroligt interessant og meget vigtigt kapitel i vores historie :)

    SvarSlet